Lontoon nähtävyyksiä

Lontoo on maailman toiseksi vierailluin kaupunki ja aivan syystä. Lontoossa voi nähdä ja kokea kaiken mikä matkailijaa voi kiinnostaa – tai no lähes kaiken, sillä auringosta on puutetta, eikä Thames-jokea voi verrata turkoosiin Välimereen.

Hipsterin Lontoo

Lontoossa on monta hipsterien suosimaa aluetta, joista tunnetuimmat lienevät Itä-Lontoon Clerkenwell, Spitalfields ja Dalston. Nämä alueet ovat kuitenkin perinteistä itäistä Lontoota, kun nykyinen Lontoo ulottuu aina vain kauemmaksi ja pidemmälle itään. Siten esimerkiksi Clerkenwell ja Spitalfields ovat sijainniltaan melko keskeisiä ja kävelymatkan päässä keskustasta. Kun gentrifikaatio, eli alueen keskiluokkaistuminen joka syrjäyttää vähävaraisemman väen ja ajaa nämä kauemmaksi keskeisiltä alueilta, on ottanut alaa näiltä seuduilta, hipsterimpi ja taiteellisempi populaatio on Lontoossa siirtynyt uusille alueille itään ja pohjoiseen. Mutta hipsterikahviloista, baareista ja musiikkitapahtumista voi nauttia, vaikkei vaivautuisi kovinkaan kauas omasta majapaikasta, koska niitä on Lontoo täynnä.

Teatterinkävijän Lontoo

Lontoo on tunnettu korkealaatuisesta teatteristaan ja Lontoon keskustassa on kymmeniä kaupallisia teattereita Thamesin rannan Kansallisteatterin lisäksi. Teatterit ovat kansallinen ja usein myös kansainvälinen bisnes ja niiden malli on hiottu täydellisyyteensä. Tarjolla on suursuosion musikaaleja, uusia nuorten näytelmäkirjailijoiden kirjoittamia kokeellisia näytelmiä, tanssiteatteria, Ibseniä ja vaikka mitä. Etenkin Shakespearen näytelmät vetävät lavoille näyttelijöiksi maailmantähtiä, jotka haluavat osoittaa osaavansa oikeasti näytellä.

Teatterissa käyminen on varsin kohtuuhintaista kapitalistisen kilpailumallin myötä. Teatterit tarjoavat myös usein lippuja alennettuun hintaan, jos teatterilla on jokin taiteellinen pyrkimys ja jos se on mahdollisesti tuettu taidelaitos. Esimerkiksi alle 25-vuotiaat voivat saada tuntuvaa alennusta ja saman illan esityksiin saattaa saada erityisen huokeita lippuja.

Taiteen ystävän Lontoo

Lontoossa valtion taidemuseot ja jotkut säätiöiden omistamat museot ovat ilmaisia, mikä on matkailijalle ihanaa. Jos vierailee Lontoossa pidemmän ajan tai useampaan kertaan, ovat ilmaiset museot suuri etu. Lontoon National Gallery, Tate Britain, Tate Modern ja British Museum sisältävät aivan uskomattoman skaalan taidetta ja arkeologisia esineitä, joita on rahdattu Lontooseen ympäri maailmaa. Kaikista ilmaismuseoista mielenkiintoisin ei kuitenkaan ole kaikkein tunnetuimmasta päästä. John Soane -museo, tai pikemminkin kotimuseo, on mitä mielenkiintoisin sekoitus 1800-luvun keräilymaniaa ja kurkistus viktoriaaniseen elämään.