Lomaromanssit

Ulkomailla naispuolisena henkilönä olen saanut useita naimakauppatarjouksia. Jos istuu yksin puistossa tai rannalla, saapuu pian paikalle keski-ikäinen mieshenkilö kyselemään onko poikaystävää, mistä maasta oikein olen ja haluaisinko mennä naimisiin. Jos vastaan että en, saan osakseni ihmettelyjä ja kuulla valituksia miksi kosija on vielä vailla puolisoa, kunnes tämä kruisailee pois polkupyörällään. Toinen tapaus on seminuori kaveri, joka rannalla tulee utelemaan miksi katselen kännykkääni enkä elä. Kun nostan katseeni kännykästäni, näen hänen housujensa roikkuvan niin matalalla, että näen jo sellaista mitä en todellakaan haluaisi nähdä. Tällaisissa tilanteissa on hyvä pysyä kovana ja suomalaisen välinpitämättömänä, ellei sitten meno äidy niin ällöksi, että on paras heittää hiekkaa ahdistelija naamalle ja poistua paikalta.

Lomaromanssi

Joskus kuitenkin kaipaa miesten tai naisten seuraa. Onneksi on helppoa myös lomalla löytää ihmisiä, jotka eivät ole täysiä niljakkeita. Kaikki tietävät tilanteen, jossa vietetään yksi ilta tai muutama päivä hauskanpidon parissa ja sitten sanotaan hyvästit. Joskus kuitenkin lomaromanssitkin pitenevät. Niistä voi joko alkaa elämän suuri rakkaus, joka saa toisen vaihtamaan maata, tai sitten piinallinen juttu, jossa kaukosuhde kestää aivan liian pitkään. Silloin ahdistuksen, stressin ja kyynelten myötä se mikä alkoi hauskana lomaromanssina päättyy katkeruuteen. Keskityn kuitenkin vain hauskoihin lomaromansseihin.

Lähes kaikkialla muualla kuin Suomessa ihmiset eivät pelkää toisia ihmisiä, eikä toisen jututtamiseen tarvitse olla kännissä. Tämä tekee flirttailun ja keskustelun avauksen helpoksi missä vain tilanteessa. Tinderin aikana paikallisiin tutustuminen on erityisen helppoa. Klik klik ja swipe swipe, muutama läpäläpää ja tästä seuraa tapaaminen baarissa. Jos ei natsaa, baarista löytyy usein parempaakin seuraa. Tinder-deitit ovat kuitenkin oiva keino päästä tutustumaan myös ympäristöön ja päätyä ravintolaan, kahvilaan tai musiikkikeikalle, jonne ei itse olisi koskaan osannut mennä, koska kaikki paikkaa koskeva informaatio on löydettävissä vain paikallisella kielellä. Minua on myös informoitu, että couchsurffaaminen, eli vieraiden ihmisten luona nukkuminen ilmaiseksi, ei pyöri ystävyyden ja hyvän tahdon ympärillä, vaan aivan liikaa seksin ympärillä. Jos se on mitä haluat, couchsurffaus-yhteisö voi olla myös hyvä pariutumisvaihtoehto, jonka päälle saa vieläpä ilmaisen majapaikan.